om pivemo

Vad ligger i ett namn…

Bakom företaget Pivemo finns jag, Magnus Hållberg, frilansande grafisk formgivare med bred kompetens och mångårig erfarenhet i ryggsäcken.

Själva företagsnamnet kombinerar inledningen på orden “Pixel”, “Vektor” och “Motion”. Det sammanfattar vad jag jobbar med – pixlar och vektorbilder som jag gärna sätter i rörelse.

Pivemos grundare Magnus Hållberg

MINA ERFARENHETER

Jag har arbetat med grafisk formgivning sedan mitten av 90-talet. Till en början på ett litet företag med stora kunder, bland dem landslagen i både hockey och fotboll, AIK och Djurgården. Till största delen handlade uppdragen om idrottsreklam, men vi jobbade även med bildekor, mässmontrar och storformatutskrifter.

Därefter följde över 20 år på Dustin AB som säljer produkter, tjänster och lösningar inom IT. Till en början jobbade jag med formgivning och layout av företagets produktkatalog, vilken under lång tid räknades som Sveriges största IT-publikation. Jag tog även fram annonser för Dustin och dess leverantörer. Sedan var jag djupt involverad i bolagets första ”re-branding” och definierade och skrev Dustins första grafiska manual. Även när det 2012 återigen blev dags för en stor re-branding fick jag definiera och skriva den grafiska manualen. Fram till dess att jag slutade på Dustin våren 2019 fortsatte jag som art director och grafisk formgivare, men arbetade även med motion graphics och klippning av interna utbildningsfilmer.

Hösten 2019 startade jag Pivemo AB.

MITT ERBJUDANDE

Under åren har jag hunnit lära mig mycket och jobbat med många olika medier. Därför kan jag i dag erbjuda en svårslagen bredd och hjälpa till med formgivning av:

Skulle du behöva hjälp med något inom det grafiska utanför dessa specifika områden, tveka inte att höra av dig så kan vi nog lösa också det.